01 august 2022, 10:30 Sport views 2605
Moldova a cîștigat Campionatul European de fotbal pe plajă
01 august 2022, 10:30 Sport views 2605

Moldova a cîștigat Campionatul European de fotbal pe plajă

Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, s-a încheiat cu un nou triumf al Naționalei Moldovei.

Timp de 5 zile, superba arenă din Parcul La Izvor al capitalei țării noastre a găzduit 30 de meciuri, în care s-au marcat 212 goluri. În total, la turneul Euro Beach Soccer League Moldova 2022 au participat 12 selecționate europene și 133 de jucători.

Campioana competiției a cîștigat toate meciurile disputate în care a înscris 21 de goluri:

Malta - Moldova 1-4
Moldova - Anglia 4-1
Moldova - Român 3-0
Moldova - Grecia 5-1
Turcia - Moldova 3-5

Golgheterul Moldovei a devenit căpitanul Grigore Cojocari, care a înscris 6 goluri. De altfel, Cojocari s-a ales și cu un premiu individual valoros - Cel mai bun jucător al turneului. Distincția i-a fost înmînată de către președintele FMF, Leonid Oleinicenco. Un alt lider al naționalei noastre, Ruslan Istrati a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv - Cel mai bun portar. Grecul Andreas Katsoulis a devenit cel mai bun golgheter al întrecerii, cu 8 reușite.

La ceremonia de premiere au mai participat directorul evenimente al Federației Internaționale de Fotbal pe Plajă (Beach Soccer Worldwide), Josep Ponset, directorul EBSL Moldova 2022, Alexandru Golban, și președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din Moldova, Eduard Crețu.

Clasamentul final al Campionatului European de fotbal pe plajă, Divizia B, etapa finală, se prezintă astfel:

1. Moldova
2. Turcia
3. Grecia
4. Kazahstan
5. România
6. Letonia
7. Danemarca
8. Anglia
9. Norvegia
10. Georgia
11. Lituania
12. Malta

Moldova, Turcia, Grecia și Kazahstan au promovat în elita fotbalului de plajă European, Divizia A, unde vor juca în anul 2023.

De asemenea, Moldova, campioana Diviziei B, și-a asigurat și un loc la Jocurile Europene, programate anul viitor în Polonia.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.