07 iulie 2021, 16:45 Sport views 2649
Federația Internațională de Box crește numărul categoriilor de greutate
07 iulie 2021, 16:45 Sport views 2649

Federația Internațională de Box crește numărul categoriilor de greutate

Federația Internațională de Box (AIBA) începînd cu 1 august 2021 va majora numărul categoriilor de greutate pentru adulți și tineri la toate competițiile AIBA.

Potrivit secretarului general al AIBA, Istvan Kovac, în special, numărul categoriilor de greutate pentru bărbați va crește de la zece (10) la treisprezece (13), în timp ce numărul categoriilor la femei va crește de la zece (10) la doisprezece (12). Noile categorii de greutate vor intra în vigoare de la 1 august 2021.

Decizia de a majora numărul categoriilor de greutate a fost luată după consultări ample cu părțile interesate în boxul masculin și feminin, inclusiv cu Comitetul de concurență, Comitetul feminin și federațiile naționale.

AIBA a menționat că acest pas va permite mai multor boxeri să participe la categoriile de greutate corespunzătoare, în care se vor simți mai puternici și mai confortabil. Această inovație va ajuta boxul să se dezvolte începînd cu nivelul de începători pînă la adulți.

De asemenea, modificările au fost efectuate pentru siguranța boxerilor, oferind o gestionare mai ușoară a greutății și condiții mai egale de Joc.

 Greutatea minimă pentru bărbați a fost redusă de la 49 de kg la 48 de kg. Diferența între primele cinci categorii este de 3 kg, între a 5-a și a 7-a – 3,5 kg, între a 7-a și a 9-a - 4 kg, iar între a 9-a și a 10-a - 5 kg, iar între a 10-a și 12-a - 6 kg. Categoria supergrea începe cu 92 de kg și nu are limită.

Greutatea minimă pentru femei rămîne aceeași - 48 kg. Cu toate acestea, diferența între primele patru categorii de greutate este acum de 2 kg. Între a 4-a și a 8-a categorie - 3 kg, între a 8-a și a 9-a - 4 kg, între a 9-a și a 10-a - 5 kg, iar între a 10-a și a 11-a - 6 kg. Greutatea în categoria grea rămîne aceeași - +81 kg.

AIBA așteaptă cu nerăbdare beneficiile îmbunătățirilor efectuate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

box , schimbări

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2796 locuitori

Dănceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Dănceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 21 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2796 de oameni. Satul Dănceni a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.