24 iunie 2019, 12:07 Sport views 3750
Boxerii moldoveni au obținut victorii la Jocurile Europene
24 iunie 2019, 12:07 Sport views 3750

Boxerii moldoveni au obținut victorii la Jocurile Europene

Boxerii moldoveni Vasile Belous (69 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg), Dorin Bucșa (60 kg) și Andrei Chiriacov (81 kg) au repurtat sîmbătă, 22 iunie victorii în primele meciuri disputate la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus).

Victorii clare cu scorul 5-0 au obținut Vasile Belous și Victor Carapcevschi . Ei i-au învins pe Filip Wakhala (Polonia), respectiv, Rami Kiwani (Bulgaria). "Ambii se află într-o formă sportivă foarte bună. Sper să urce pe podiumul de premiere. De asemenea, leg multe speranțe și de evoluțiile lui Dumitru Galagoț (64 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg)", a declarat pentru agenție antrenorul lotului moldovean Petru Caduc, transmite Moldpres.

Dorin Bucșa l-a întrecut cu scorul 4-1 pe Roland Galos (Ungaria), iar Andrei Chiriacov a învins prin decizie împărțită, la limită (3-2) în meciul disputat cu Aas Stiven din Estonia.

Coechipierii Victor Vacula (56 kg) și Andrei Zatușevschi (91 kg) au suferit înfrîngeri în faza inaugurală a turneului.

Nicolae Bunescu (52 kg) nu s-a deplasat la turneu din cauza unei accidentări. Jocurile Europene au reunit circa 4 mii de sportivi din 50 de țări. Competiția va dura pînă pe 30 iunie. Din delegația moldovenească fac parte 50 de sportivi.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, campion european (Ankara, 2011).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.