20 noiembrie 2018, 17:20 Sport views 10234
Lupta Națională „Voievod” trezește tot mai mult interes în rîndul tinerilor (FOTO)
20 noiembrie 2018, 17:20 Sport views 10234

Lupta Națională „Voievod” trezește tot mai mult interes în rîndul tinerilor (FOTO)

Lupta Națională „Voievod” trezește tot mai mult interes în rîndul tinerilor din Raionul Orhei.

Nu demult, orheienii s-au întors acasă medaliați cu aur la Campionatul Mondial Unified, Italia. 
Federația de Luptă Națională "Voievod", de mai mulţi ani la rînd, în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei organizează evenimente sportive spectaculoase, pentru orheieni. 

Sîmbătă, 18 noiembrie 2018, în oraşul Orhei s-a desfășurat Turneul Raional la Lupta Națională „VOIEVOD”, în Memoria sportivului Cobîsnean Pavel. 
În competiție au participat circa 150 de sportivi din categoriile începători și amatori. Primii în concurs au intrat copiii și juniorii, apoi fiind urmaţi de seniori, care au oferit un adevărat spectacol pentru oaspeţii.

La deschiderea oficială a Campionatului, cu un mesaj pentru sportivi a venit președintelui raionului Orhei, Tudor Golub, șeful Serviciului Tineret și Sport, Victor Gherman, antrenorul de bază a acestei categorii de sport, Oleg Sclifos și nu în ultimul rînd președintele Federației la Lupta Națională „VOIEVOD”, Nicolae Pascaru.

În cuvîntul său de salut, Oleg Sclifos, a mulțumit pentru sprijinul autorităților publice locale și în semn de recunoștință, a înmînat diplome de onoare reprezentanților APL.

La competiţie au mai fost prezenți părinții sportivului Cobîsnean Pavel. Participanții la Turneu au ţinut un minut de reculegere în memoria sportivului, care a plecat prea devreme dintre noi.

După mai multe ore de luptă, cei mai buni au fost premiați cu Diplome de grad și Medalii. 
În clasamentul general pe echipe, conform totalurilor, pe Locul – 1 s-a poziționat echipa mun. Orhei, Locul – 2 echipa satului Peresecina și Locul – 3 echipa satului Trebujeni.

Nivelul bun de pregătire a sportivilor Federaţiei a fost înalt apreciat de președintele Federaţiei, Nicolae Pascaru (6 Dan).
Scopul evenimentului a fost promovarea modului de viaţă sănătos, aprecierea performanțelor sportivilor și selectarea lotului raional, pentru participarea la Campionatul Republicii Moldova “VOIEVOD” 2018, care va avea loc la Chişinău pe 22-23 decembrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , Orhei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
337 locuitori

Etulia loc.c.f. este o localitate un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 88 km de municipiul Comrat și la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 337 de oameni. Etulia loc.c.f. a fost menționat documentar în anul 1875.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.