22 iunie 2018, 10:27 Sport views 7597
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pămînt
22 iunie 2018, 10:27 Sport views 7597

Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pămînt

Meciurile zilei, Danemarca - Australia 1-1, Franța — Peru 1-0 și Argentina — Croația 0-3, mai ales cel de-al treilea, au răsturnat multe previziuni.

Danemarca, paradoxal, a deschis scorul prea repede — pentru a se calma pesta măsură și pentru a irita la maximum Australia. Antipozii au pornit în forță și, datorită arbitrajului video, au obțin un penalti. Căpitanul "Cangurilor", Mile Jedinak, transformă ca și în meciul precedent. Altfel decât de la punctul cu var această națională, cel puțin la CM 2018, na a știut să înscrie. Azi a obținut un punct care îi va fi de folos doar în cazul unui bizar concurs de rezultate, iar adversara s-a mulțumit cu acest egal și patru puncte în clasament.

Ambele au rămas în așteptarea rezultatului din celălat meci al zilei din Grupa C pentru a ști la ce să spere. Rezultatul lui, despre care vom vorbi mai departe, le-a lăsat posibilitatea de a-și juca pînă la capăt șansa de a accede în optimi.

Franța, cu o clasă și un gol peste Peru, într-un meci agreabil și viu disputat. Deschiderea scorului a venit dintr-o greșeală, sud-americanii au pierdut posesia și, după un șut la poartă deviat de apărare, Mbappe înscrie fără probleme.

Tricolorii sînt în sferturi, Peru cade din cărțile calificării.

Derbiul zilei a fost Argentina — Croația. Echipa lui Messi, după debutul nereușit, era cu spatele la zid. Acum, după un joc foarte palid și un 0-3 pe deplin meritat, este la pămînt. Catastrofă? Da, dacă vorbim despre prestanța vedetelor albiceleste.

Acum speranța lor se numește Nigeria — în cazul în care africanii vor bate Islanda și se vor înclina în fața Argentinei. Variante...

Cui să-i pese, la finele zilei, de pronosticurile emise anterior (nici al nostru nu a fost precis decât pe o treime), cînd fotbalul oferă momente cu adevărat dramatice, capabile să producă extaz și agonie printre reprezentanții unei civilizații ajunse în cel de-al doilea deceniu al secolului XXI!

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

CM-2018 , fotbal , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
543 locuitori

Vinogradovca este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vinogradovca, Ciumai și Mirnoe. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Taraclia și la 163 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 543 de oameni. Satul Vinogradovca a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.