12 ianuarie 2019, 13:30 Caleidoscop views 15035
China a devenit prima ţară care a ajuns pe partea întunecată a Lunii
12 ianuarie 2019, 13:30 Caleidoscop views 15035

China a devenit prima ţară care a ajuns pe partea întunecată a Lunii

China a devenit prima ţară din lume care a ajuns pe partea întunecată a Lunii.

Momentul istoric a avut loc în această dimineaţă. O sondă lansată pe 8 decembrie a aselenizat pe suprafaţa care părea de neatins până acum.

China vrea să ducă explorarea spaţială într-o nouă eră şi anunţă mai multe experimente ştiinţifice. De exemplu, va planta cartofi, pentru a vedea dacă unele forme de viaţă pământene au vreo şansă de supravieţuire pe Lună. Misiunea a fost pregătită ani la rând. Instrumentele cu care este dotată sonda au fost concepute să reziste unor temperaturi cuprinse între 130 şi minus 170 de grade Celsius.

Sursa: observator.tv

Cuvinte cheie:

China , luna , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.