08 mai 2020, 00:00 Caleidoscop views 13311
08 mai 2020, 00:00 Caleidoscop views 13311

Plictiseala la locul de muncă este un nou stres

Tot mai multe persoane se plictisesc la locul de muncă şi tot mai puţini dintre ei sînt dispuşi să se împace cu aceasta a stabilit psihologul de la Universitatea din Lancashire, Sandy Mann, citată de Inopressa.ru . Potrivit cercetătoarei suferă toată lumea - de la lucrătorii de birou la medicii de pe front. Mann susţine că plictiseala este a doua cea mai comună emoție pe care persoanele o reprimă la locul de muncă (pe primul loc este furia).

Cercetarea  comună a specialiștilor de la Universitatea din Monkler şi Universitatea din Florida de Sud a arătat că lucrătorii plictisiți afectează interesele angajatorului. Acest lucru se manifestă în primul rînd prin  autoizolare, precum şi sabotaj deliberat și ne-îndeplinirea sarcinilor, furt, distracții zgomotoase şi înjurarea colegilor, se afirmă în articol.

Anul trecut, un savant de la Cambridge, Mark de Rond, timp de şase săptămîni a urmărit ivitatea chirurgilor militari de la baza Camp-Bastion din Afganistan şi a ajuns la concluzia că, chiar la o astfel de muncă încordată omul nu este ferit de plictiseală. În unele cazuri, oamenii încep să sufere nu din cauza lipsei de activitate, ci din cauza sentimentului că tot ceea ce ei fac nu are sens, subliniază Rond.

Cuvinte cheie:

munca , sentimente , sanatate , stres

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.