24 decembrie 2011, 13:02 Caleidoscop views 3949
24 decembrie 2011, 13:02 Caleidoscop views 3949

Viața pe Pluto?

Telescopul Hubble a oferit oamenilor de știință unele indicii în sprijinul faptului că pe Pluto există viață de origine extraterestră.

Dovezile sînt reprezentate de moleculele organice complexe aflate la suprafața acestei planete foarte mici, scrie Fox News. S-a observat că anumite substanțe de pe această planetă absorb mai multă lumină ultravioletă decît se așteptau experții.

Minuscula planetă înconjoară Soarele de la o distanță foarte mare. Ea se află printre alte corpuri cerești înghețate, zona fiind cunoscută drept Centura Kuiper. Astfel de informații vin ca un preambul la vizita pe care o misiune spațială o va face planetei Pluto peste cîțiva ani.

Misiunea NASA se numește New Horizons, ea fiind programată să ajungă acolo în 2015, fiind lansată încă din 2006. În data de 14 iulie 2015 vom ști mult mai multe despre această planetă foarte rece, pe care este posibil să se găsească elemente ale vieții extraterestre.

Foto: Fox News

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.