28 ianuarie 2023, 13:30 Caleidoscop views 10206
Cum să-ți menții optimismul la serviciu, indiferent de situație
28 ianuarie 2023, 13:30 Caleidoscop views 10206

Cum să-ți menții optimismul la serviciu, indiferent de situație

Toți specialiștii în Resurse Umane spun că angajații care au o atitudine optimistă sînt mai eficienți, sunt orientați spre rezolvarea problemelor și își realizează mai repede scopurile în carieră.

De fapt, acești oameni reușesc să vadă viața și lucrurile care li se întâmplă la birou într-o lumină pozitivă, iar atunci când întâmpină probleme, le privesc ca pe niște provocări și caută soluții. Dacă nu reușesc să rezolve în mod satisfăcător o problemă, atunci știu că cel puțin au de învățat o lecție.

Desigur, o asemenea atitudine poate fi greu de menținut atunci când ești sub presiunea timpului pentru a termina proiecte urgente, când ai un șef mereu nemulțumit și nervos sau când nu te înțelegi cu colegii tăi așa cum ți-ai dori.

Ce poți face în acest caz? Îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți menții starea de optimism indiferent de ce se întâmplă în jurul tău la locul de muncă.

1. Stabilește-ți obiective pe termen lung și pe termen scurt. Acest lucru îți va da o direcție și, astfel, probabilitatea să te simți frustrat și neajutorat va scădea. Setează-ți într-o agendă scopuri pentru o zi, pentru o lună și pentru un an. Păstrând acest tablou în minte, involuntar vei face alegerile care te vor duce către realizarea scopurilor. Apoi, pe măsură ce acestea se îndeplinesc, vei simți o stare de mulțumire și împlinire.

2. Fă mișcare. Este demonstrat științific faptul că exercițiile fizice au efectul de energizare a corpului și de motivare a spiritului. Atunci când faci mișcare, te simți puternic, optimist și că deții controlul asupra vieții tale. De asemenea, cât timp vei face un sport, vei avea tendința să alegi alimente mai sănătoase și să-ți detoxifiezi organismul.

3. Urmărește-ți cuvintele. Limbajul pe care îl folosim este mai important decât credem. Cuvintele negative ne scad motivația și ne aduc o dispoziție proastă și, dimpotrivă, cuvintele pozitive ne ajută să ne menținem buna dispoziție și o stare de încredere și bucurie.

4. Exprimă-ți creativitatea. Poți face acest lucru zilnic pentru a-ți lăsa talentele să iasă la iveală și să te relaxeze. Creativitatea se poate manifesta în felul în care îți alegi hainele, în modul în care îți decorezi locuința, prin scris, pictură etc.

5. Oferă-ți timp pentru relaxare. Este dificil să-ți păstrezi starea de optimism atunci când îți simți bateriile descărcate. Asigură-te că îți oferi cel puțin 15 minute pe zi pentru a te interioriza, pentru a medita și a-ți pune ordine în gânduri. Mai mult decât atât, cel puțin o săptămână de vacanță o dată la câteva luni este obligatorie pentru a putea continua să lucrezi cu optimism, bucurie și productivitate.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

optimism , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.