Mergi spre compartimentul: Muzica
05 ianuarie 2022, 11:30 Muzica views 1675
Concert de Crăciun, pe scena din scuarul Palatului Național
05 ianuarie 2022, 11:30 Muzica views 1675

Concert de Crăciun, pe scena din scuarul Palatului Național

De Crăciun, pe 7 ianuarie, pe scena amenajată în scuarul Palatului Național, toată ziua vor evolua formații folclorice, iar seara va avea loc un recital cu participarea Ansamblului Etnofolcloric „Plăieșii", Ansamblului Crenguța de Iederă, trupei Via Daca și interpreților Tatiana Turtureanu, Stela Botez, Maria Iliuț, transmite IPN.

Sărbătoarea va începe la ora 10.00. Pe scena Tîrgului de Crăciun vor evolua formația folclorică „Șezătoarea" din orașul Criuleni și formația folclorică „Răzășeana" din satul Drăsliceni. De asemenea, vizitatorii se vor bucura de interpretarea ansamblului de cîntece și dansuri poloneze de la Casa de Cultură Glodeni „Styrczanskie Dzwoneczki". Programul va fi continuat de formația folclorică din satul Bulboaca, Anenii Noi, și formația folclorică „Dor de Basarabie"din satul Roșcani, Anenii Noi.

A doua zi de Crăciun, în scuarul Palatului Național, de la ora 12.00, vor evolua orchestra de muzică populară „Rapsozii Cimișliei" și formația folclorică „Busuioc moldovenesc". De la ora 17.00, publicul se va bucura de interpretarea Fanfarei Poliției de Frontieră, iar de la ora 18.00, va avea loc un recital de Cristofor Aldea-Teodorovici Band.

În ultima zi a Tîrgului de Crăciun, pe 9 ianuarie, vizitatorii se vor putea bucura, de la ora 13.00, de evoluarea colectivelor populare „Mugurașii", „Teiuș", „Cusărenii", „Vatra Satului" și „Busuiocul", toate din Ocnița. La ora 18.00, pe scenă vor urca Nadia Trohin și Cătălin Josan, iar la ora 22.00 porțile Tîrgului de Crăciun se vor închide.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Crăciunul , Scuar , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.