Mergi spre compartimentul: Muzica
17 mai 2021, 17:00 Muzica views 3699
O interpretă din R. Moldova a obținut Marele Premiu la un concurs din Bulgaria
17 mai 2021, 17:00 Muzica views 3699

O interpretă din R. Moldova a obținut Marele Premiu la un concurs din Bulgaria

Tînăra interpretă Valeria Dunai din Republica Moldova a obținut Marele Premiu la Concursul Internațional de Artă "STARS of the WORLD" ("Stelele lumii"), ediția a VII-a, care a avut loc recent în orașul Sofia, Bulgaria, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, președintele Asociației "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO, a menționat că la concurs au participat 320 de interpreți din 17 țări. Din partea Moldovei au participat în concurs Anastasia Goloborida, în vîrstă de 10 ani (profesoară – Diana Văluță) și Valeria Dunai, în vîrstă de 17 ani, profesoară - Stela Mitriuc. Tot elevă a profesoarei Diana Văluță este și participanta Adina Martinas în vîrsta de 14 ani, care a reprezentat Romînia. Concursul a cuprins secțiunile dans și vocal (hit internațional, cîntec în limba maternă, jazz, folclor).

"La propunerea și cu susținerea Asociației pe care o reprezint, a participat în concurs și Sheila Vanjiru, în vîrstă de 10 ani din Kenya, Africa. Cu Sheila, o fetiță cu o voce foarte frumoasă, dar fără școală specială, fiind dintr-o familie modestă, avem un proiect în comun: Moldova-Bulgaria-Africa. Tînăra interpretă din Bulgaria, deținătoare a mai multor Premii Mari la diferite concursuri internaționale, inclusiv din Moldova, "Constelația talentelor", Elizabet Zaharieva, face ore de canto online cu Sheila, benevol și fără remunerare. O colaborare frumoasă și o binefacere între tineri din diferite țări, un exemplu demn de urmat. Tinerele interprete și-au depus toată străduința să țină piept participanților din Kazahstan, Bulgaria, Macedonia, Georgia, care demonstrează de fiecare dată capacități și performante vocale deosebite", a subliniat Eugenia Ursu.

În cadrul concursului, juriul în frunte cu Bedros Kirkorov, Artist al Poporului din Federația Rusă, a acordat Marele Premiu interpretei Valeria Dunai. Anastasia Goloborida a obținut premiul III, Sheila Vanjiru din Africa – premiul III și Adina Martinas (Romînia) – premiul II.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

concurs , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.