25 mai 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2723
YMCA Moldova continuă să acorde asistență refugiaților ucraineni
25 mai 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2723

YMCA Moldova continuă să acorde asistență refugiaților ucraineni

Republica Moldova gazduieste la moment circa 80 mii de refugiati din Ucraina, care sunt gazduiti atit de centrele de refugiati, instituite de administratiile publice locale si centrale, cit si de catre rude si cetateni simpli, care nu au putut ramine indiferenti de problema data.

YMCA Moldova este un adin organizatille care sustine refugiatii, atit cu pachete cu produse alimentare, cit si cu servicii juridice, psihologice, asistenta la amgajare in cimpul muncii sau activitati cu copiii refugiati.

Astfel, recent, YMCA Moldova a donat pachete cu produse alimentare pentru 35 de refugiati ucraineni, din mai multe localitati din raionul Cimislia. Evenimentul a avut loc in sala festiva a Consiliului Raional Cimislia.

De asemenea, acestia au prezentat si servciile pe care le pot acorda refugiatilor, facind schimb de contacte, precum si luind unele probleme ale acestora la control si executare. La eveniment a fost prezenta si doamna Ala Ciobanu, reprezentant al directiei de ocupare a fortei de munca, care a prezentat cadrul legal si posibilitatile de angajare in raion.

YMCA Moldova este o organizație de tineret din Republica Moldova, apolitică si nonprofit, care desfășoară proiecte în mai multe domenii, inclusive sociale, dedicate in mod special gestionarii crizei refugiaților.

Acest proiect este implementat de către YMCA Moldova cu suportul Kerk in Actie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

YMCA Moldova , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.