17 martie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 912
Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc
17 martie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 912

Cetățenii moldoveni vor putea obține mai ușor pașaportul rusesc

Pentru cetățenii Republicii Moldova și a altor țări CSI, va fi restabilită posibilitatea acordării simplificate a cetățeniei ruse.

Potrivit RIA Novosti, în special, modificarea Legii "cu privire la cetățenie" propune restabilirea dreptului cetățenilor din Belarus, Kazahstan, Moldova și Ucraina care locuiesc în Rusia de a obține pașaportul rusesc în regim simplificat. În versiunea proiectului de lege, care a fost adoptat în prima lectură, un astfel de drept este prevăzut printr-un decret prezidențial.

Cu toate acestea, primul vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, Konstantin Zatulin, a introdus un amendament în care spune că nu este nevoie de așteptat decretul, deoarece legea actuală oferă deja un astfel de drept. Zatulin propune, de asemenea, reducerea duratei de ședere pentru posibilitatea obținerii cetățeniei în regim simplificat de la trei ani la un an.

În plus, se prevede o reducere a numărului de cerințe pentru mai mult de 20 de categorii de persoane la depunerea cererii pentru obținerea cetățeniei ruse, precum și extinderea competențelor președintelui pentru a determina categoria de persoane care au dreptul la bîndirea simplificată a cetățeniei Federației Ruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pasaport , cetatenie , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
904 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.