10 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 2440
Demni de laudă: Salvatorii moldoveni au scos de sub dărîmături un baiețel, în Turcia
10 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 2440

Demni de laudă: Salvatorii moldoveni au scos de sub dărîmături un baiețel, în Turcia

Echipa salvatorilor moldoveni plecați în misiune au salvat un băiat în vîrstă de trei ani de sub ruinele unui bloc pus la pămînt de cutremurul devastator produs luni dimineață, în Turcia.

Copilul a fost recuperat în siguranță, după ce echipajul de specialiști a reușit să-l găsească sub dărîmături. Micuțul a fost prins sub ruine timp de patru zile.

Salvatorii au utilizat mijloace specializate de căutare, iar după ce au stabilit că acesta se află blocat în construcția puternic avariată au reușit să-l scoată viu și nevătămat. Copilul a fost ridicat în brațe și pus pe o targă pentru ca medicii să-i poată acorda asistența necesară.

Cel mai probabil, copilul a fost protejat în timpul dezastrului de una dintre rude, care din păcate a fost găsită fără suflare sub dărîmături, alături de cel mic. Amintim, că echipa de salvatori din Republica Moldova a început misiunea de căutare - salvare în această dimineață după ce li s-a atribuit sectoare de intervenție în cea mai afectată zonă de seism în provincia Hatay, Turcia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

salvatori , Turcia , cutremur

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.