02 februarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 964
Chișinăul respinge declarațiile lui Lavrov, care consideră R. Moldova drept „următoarea Ucraina”
02 februarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 964

Chișinăul respinge declarațiile lui Lavrov, care consideră R. Moldova drept „următoarea Ucraina”

Ministerul de Externe de la Chișinău respinge declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care consideră Republica Moldova drept „următoarea Ucraina”.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a adăugat acesta.

Precizăm că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să se repete scenariul din Ucraina. Mai exact, șeful diplomației de la Moscova consideră că Occidentul vede Moldova drept „următoarea Ucraina”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Serghei Lavrov , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.