02 februarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 994
Prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi modificat
02 februarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 994

Prețul de vînzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi modificat

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. Proiectul de lege respectiv a fost votat astăzi de Parlament în a doua lectură, comunică MOLDPRES.

Astfel, coeficienții care vor fi aplicați la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău, vor fi: 0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hânceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

Proiectul de modificare a anexei la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului a fost adoptat cu 67 de voturi ale deputaților.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

preţ , teren , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.