01 februarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1109
Vitali Șinkari: „Nu vom accepta niciodată astfel de lucruri precum LGBT”
01 februarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1109

Vitali Șinkari: „Nu vom accepta niciodată astfel de lucruri precum LGBT”

În Liceul Chișinău Liviu Deleanu, directorul Alla Gherman le trimite părinților formulare de înscriere pentru o excursie într-o tabără de vară, în care sînt introduse noțiunile de „Părintele 1” și „Părintele 2”, în loc de „Mamă” și „Tată”.

Și asta într-o țară creștină, ortodoxă? Comentariul lui Vitali Șinkari, protopop, cleric al Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, relatează enews.

„Va fi un pic dur, dar nu pot spune altfel. Noi vom avea aderarea la Uniunea Europeană prin anus. Aparent, aceasta este condiția principală a Occidentului. Și de dragul acestei valori, vor pune presiune asupra noastră. Vor începe cu minți tinere, cu copii. Prin urmare, sînt categoric împotriva oricăror sindicate, asociații. La urma urmei, sîntem un stat creștin, ortodox, cu propriile noastre tradiții și concepte statornicite”.

Preotul amintește că țara noastră își are propriile valori tradiționale.

„Trebuie să acționăm dintr-o poziție corectă, civilizată. Să ne adunăm în familii, cu copiii, să vorbim despre dragostea adevărată și să explicăm că doar așa un bărbat și o femeie își creează o familie și dau naștere copiilor. Și acești oameni care ies în stradă și își demonstrează valorile, să nu o facă public. Copiii noștri nu ar trebui să vadă una ca asta”.

Deci, ce e de făcut? Ce se poate opune acestei mișcări?

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vitalie Șincari , LGBT

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.