31 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 700
Permisele de conducere moldovenești au devenit valabile în Republica Turcia
31 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 700

Permisele de conducere moldovenești au devenit valabile în Republica Turcia

Permisele de conducere din Republica Moldova au devenit valabile în Republica Turcia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la data de 14 ianuarie curent, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Astfel, cetățenii moldoveni stabiliți în Republica Turcia pot beneficia de prevederile Acordului la preschimbarea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova.

„Încheierea Acorduri de conversiune a permiselor de conducere produce efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova și le asigură libera circulație în traficul internațional, precum și le permit să încheie contracte avantajoase de muncă în domeniul transportului rutier", se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Turcia , permis de conducere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.