06 decembrie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 2260
MAI oferă detalii în cazul rachetei căzute la Briceni
06 decembrie 2022, 12:00 Realitatea moldovenească views 2260

MAI oferă detalii în cazul rachetei căzute la Briceni

Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul IGP, în cazul incidentului din apropierea orașului Briceni, riscurile de explozie au fost excluse, notează serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte 4 elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, concluziile acestora fiind că nu există material exploziv pe acest obiecte supuse cercetării.

IGSU asigură suportul, pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS.

Reamintim că, astăzi, în jurul orei 15:15, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete, într-o livadă din apropierea orașului Briceni.

În conformitate cu planul de contingență al MAI, poliția de frontieră și-a intensificat patrularea și a ridicat gradul de alertă în zona inspectoratelor Briceni și Ocnița.

Ministerul Afacerilor Interne monitorizează situația în continuare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAI , racheta , Briceni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
601 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şofranovca și Cîşla. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cantemir și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 601 oameni. Satul Cîșla a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.