23 iunie 2022, 15:30 Realitatea moldovenească views 30413
Din luna iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin
Foto: zdg.md
23 iunie 2022, 15:30 Realitatea moldovenească views 30413

Din luna iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin

Începînd cu mijlocul lunii iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin.

Declarația a fost făcută de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița în cadrul ședinței parlamentului de astăzi.

Premierul a făcut această precizare după ce mai mulți deputați au venit cu învinuiri la adresa guvernării privind provocarea unei crize a blanchetelor în țara noastră.

”Nu este adevărat, cererea de pașapoarte a crescut din cauza războiului din Ucraina, dar nu din cauza pandemiei. Iată de ce dacă persoanele care vor să își perfecteze un pașaport pot să aștepte atunci să o facă în a doua jumătate a lunii iulie. În iulie vom primi un nou lot de pașaporate de tehnologie veche, ceea ce ne va permite din iulie să scadem numărul de cereri. De la mijlocul lunii iulie pașapoartele vor fi mai ieftine”, a declarat Gavrilița.

Totodată, premierul a menționat că în această perioadă cererea de pașapoarte a crescut de trei ori.

Anterior, Natalia Gavrilița spunea că firma care a semnat recent un nou contract de aproape 33 de milioane de lei, cu Agenția Servicii Publice, este una reputabilă. Acest contract va permite ieftinirea pașapoartelor. Reacția vine după ce în presă au apărut informații precum că această companie este cercetată penal pentru achiziții fraudate.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.