05 noiembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2124
Elevii se întorc la ore după o scădere a numărului de cazuri Covid-19
05 noiembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2124

Elevii se întorc la ore după o scădere a numărului de cazuri Covid-19

Vacanța elevilor nu va fi prelungită. Ministra Sănătății anunță că școlile vor reveni la programul obișnuit, iar de luni orele vor fi reluate. Precizările au fost făcute aseară la Cutia Neagră de la TV8.

„De săptămîna viitoare elevii vor merge la școală. Noi săptămîna aceasta în afară de a monitoriza situația zilnic, ave, rapoarte săptămînale destul de largi și în această zi de luni, cînd am avut raportul de săptămîna trecută noi am înregistrat o situația mult mai bună. Chiar dacă am rămas la nivel de țară la cod roșu, numărul de cazuri la 100 mii populație este mult mai jos.

Faptul că elevii stau acasă noi vom culege rezultatul săptămîna viitoare, că vedem în oraș este mult mai liber. Este rezultatul măsurilor”, a menționat ministra, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

Elevii urmau să revină la ore în această săptămînă, însă din cauza situației epidemice ministerul Educației a decis prelungirea vacanței.

CNESP a recomandat ministerului Educației examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățămînt primar, gimnazial și liceal pînă la 7 noiembrie în teritoriile în care este stabilit pragul de alertă roșu.

Inițial, ministerul Educației a anunțat despre prelungirea vacanței de toamnă pentru elevi. Acești urmau să recupereze cele două zile libere, „cadou” de la minister. Este vorba despre zilele de 25 și 26 octombrie, potrivit ordinului semnat de ministrul Educației, Anatol Topală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

elevi , lecție , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.