05 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2054
Pedagogii sărbătoresc pe 5 octombrie Ziua profesională
05 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2054

Pedagogii sărbătoresc pe 5 octombrie Ziua profesională

Lucrătorii din domeniul învățămîntului marchează astăzi Ziua lor profesională. Cu această ocazie, cadrele didactice din țara noastră au fost felicitate de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Anatolie Topală, transmite MOLDPRES.

„În fiece an, pe data de 5 octombrie, în lumea întreagă este marcată Ziua internațională a educației și a profesorului. Cu acest prilej, vă aduc tuturor un omagiu și îmi exprim recunoștința față de Domniile voastre, cei care depuneți eforturi semnificative la educarea și formarea tinerei generații, precum și la consolidarea învățămîntului din țara noastră", a estimat în mesajul său de felicitare Anatolie Topală, ministru al Educaţiei şi Cercetării.

Ministrul a mulţumit pedagogilor pentru solidarizarea în criza pandemică. „Vă mulțumesc pentru solidarizarea, responsabilitatea, profesionalismul pe care îl manifestați în această perioadă de criză! Vă mulțumesc pentru dedicația și altruismul cu care modelați viitorul! Împreună, putem asigura țării noastre un viitor mai bun. Vă doresc sănătate, prosperitate, succese remarcabile, inspirație, optimism și noi forțe pentru a continua nobila misiune și pentru a obține noi realizări!", a scris oficialul.

Ziua internațională a lucrătorului din învățămînt sau cum mai este numită - a educaţiei, marcată anual la 5 octombrie, a fost instituită în anul 1994 de către Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Ea marchează semnarea, în 1966, a Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor. Această recomandare, alături de cea privind învăţămîntul superior, din 1997, constituie principalul cadru de referinţă pentru abordarea drepturilor şi responsabilităţilor cadrelor didactice la scară globală.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

profesor , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.