10 septembrie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 2437
Vaccinarea: A fi sau a nu fi? Cum vor fi organizate manifestările în masă, în contextul pandemiei. Opinie
10 septembrie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 2437

Vaccinarea: A fi sau a nu fi? Cum vor fi organizate manifestările în masă, în contextul pandemiei. Opinie

Organizatorii sînt indignați: „Biletele la concerte au fost deja vîndute, cînd au fost introduse brusc restricții noi la participarea la evenimente”.

Directorii de concerte nu pot forța oamenii să se vaccineze sau să facă teste COVID-19 scumpe pe scară masivă. Cu toate acestea, evenimentele trebuie organizate într-un fel, fără a pune în pericol sănătatea vizitatorilor.

Potrivit producătorului Companiei Suhih production, există o cale de ieșire din această situație. Artur Suhih și-a împărtășit opinia despre această cu Noi.md și a spus ce se poate face pentru ca instituțiile concertistice din Moldova să-și poată continua activitatea chiar și în condițiile unei pandemii:

„În ultima săptămînă am participat la ședințe tematice și ne-am consultat cu privire la situația actuală. La rîndul nostru, am spus că umplerea sălilor la nivel de 25% sau 50% din numărul de locuri care ni se cere nu este deloc relevantă. Dacă continuăm în același mod, artiștii pur și simplu vor renunța la turnee. În troleibuze nu am observat distanța de un metru între oamenii. În orice caz, așteptăm semnarea protocolului cu metodologia corectă de control. După cum am înțeles, ideea privind vaccinarea și testele PCR a fost preluată de la țările vecine, ținînd cont de experiența lor, aceasta cu adevărat funcționează. Relațiile economice ar trebui să fie atît în avantajul spectatorului, cît și al piaței. Noi nu avem un scop de a infecta pe cineva, și nici nu dorim să fim afectați noi, prin urmare, nu văd probleme în testare. Singurul lucru asupra căruia vom insista sînt punctele mobile la manifestări, în care se va putea face un test expres pentru COVID-19 absolut gratuit. Cred că situația trebuie bine gîndită, în special ce de făcut cu persoanele care au cumpărat deja bilete, chiar înainte de declararea stării de urgență. Sperăm să fim auziți, altfel ce rost are vaccinarea și testarea dacă oricum sîntem limitați în drepturile noastre? Nu vrem să ignorăm problema și să ne ascundem capul în nisip, ci dimpotrivă, acceptăm situația și sîntem gata să ne adaptăm la ea”.

Totodată trebuie de menționat că pînă acum nu a fost publicat un protocol cu metodologia corectă de control.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care frica de vaccin.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concert , restrictie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
388 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.