23 iulie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2194
Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl pot primi bilete de tratament balneosanatorial
23 iulie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2194

Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl pot primi bilete de tratament balneosanatorial

Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl şi copiii lor au dreptul de a fi asigurați anual, peste rînd, cu bilete gratuite la instituțiile balneosanatoriale aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi la sanatoriile amplasate pe teritoriul Ucrainei.

 Potrivit datelor CNAS, biletele gratuite sînt acordate pentru instituțiile balneosanatoriale: „Moldova" (Truscaveţ), „Sănătatea", „Serghei Lazo" şi „Zolotaia Niva" (Sergheevca).

 În cazul în care nu este posibilă procurarea şi acordarea biletului de tratament gratuit conform profilului instituției balneosanatoriale recomandate sau în cazul în care există contraindicații medicale privind tratamentul balneosanatorial, conform concluziei medicale eliberate în baza înscrierilor din Fişa medicală a bolnavului de ambulatoriu sau din Carnetul de dezvoltare a copilului, persoanele au dreptul la o compensație bănească în mărimea costului mediu al unui bilet, începînd cu trimestrul II al anului curent.

 Costul mediu al unui bilet pentru maturi în anul 2021 constituie 7 115,00 lei; pentru copiii cu vîrsta de la 14 pînă la 18 ani - 6 572,00 lei; pentru copiii cu vîrsta de la 7 pînă la 14 ani - 5 437,00 lei şi pentru copiii cu vîrsta de la 4 pînă la 7 ani - 3 942,00 lei.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
703 locuitori

Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 703 oameni. Satul Pohrebea a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.