30 iunie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2790
Elevi din Moldova au obţinut patru medalii şi menţiuni la olimpiade internaţionale
30 iunie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2790

Elevi din Moldova au obţinut patru medalii şi menţiuni la olimpiade internaţionale

Echipa Republicii Moldova a obținut trei medalii de bronz și mențiuni de onoare la Olimpiada Europeană de Fizică, ediția 2021. Concursul a fost organizat de Lituania s-a desfășurat online în perioada 19–26 iunie.

Medaliile de bronz au fost cucerite de Vladimir Secu, Ștefan Nicov și Marius Frija, elevi la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău, iar mențiunile de onoare au fost obținute de către Patrick Căruntu și Victor Șotropa, elevi la același liceu. La competiția din Lituania au participat 320 de elevi din 46 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de 5 elevi și doi profesori.

Totodată, Victor Purice, elev la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău a cucerit medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, ediția a 32-a. Concursul, organizat de Singapore, s-a desfășurat online în perioada 19–28 iunie.

La competiția din Singapore au participat 335 de elevi din 90 de țări, Moldova fiind reprezentată de 4 elevi și doi profesori.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare apreciază dedicația și implicarea cadrelor didactice și manageriale în organizarea și desfășurarea activităților de promovare a elevilor capabili de performanțe înalte și exprimă mulțumiri Consiliului Olimpic Național la Fizică și administrației Universității de Stat din Moldova, pentru suportul acordat în asigurarea participării Republicii Moldova la Olimpiada Europeană de Fizică.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

elevi , medalie , olimpiada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.