30 aprilie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3007
Restaurantele și cafenelele au revenit la programul vechi de activitate
30 aprilie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3007

Restaurantele și cafenelele au revenit la programul vechi de activitate

Liber la ieșiti în oraș! Restaurantele și cafenelele au revenit la programul vechi de activitate, așa că nu vor mai fi obligate să-și alunge clienții odată cu venirea orei 20:00.

Chiar dacă vor activa pînă tîrziu, reprezentanții HoReCa sînt obligați să respecte mai multe măsuri, printre care:

9. Administratorii unităților de alimentaţie publică vor asigura respectarea următoarelor măsuri specifice de prevenire și control al infecției COVID – 19:

9.1. Monitorizarea stării de sănătate a angajaţilor, inclusiv termometria, la începutul zilei de muncă, cu asigurarea evidenţei. În caz de depistare a unor simptome ale infecţiei respiratorii acute, angajatul nu se admite la serviciu, se autoizolează şi informează medicul de familie.

9.2. Asigurarea personalului cu cantităţi suficiente de echipament de protecţie personală (măşti, mănuşi, şorţuri şi viziere, după caz). Monitorizarea portului corect al măștilor (masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul), precum și a frecvenței de schimbare a echipamentului de protecție.

9.3. Instalarea la intrare în locuri vizibile a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mîini pe bază de alcool.

9.4. Efectuarea obligatorie a termometriei la intrarea în unitatea de alimentație publică a fiecărui vizitator/cumpărător, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă şi informarea lor despre necesitatea consultării medicului.

9.5. Excluderea posibilităților de creare a aglomerațiilor prin asigurarea respectării distanței fizice de 1 metru între persoane. Se va admite deservirea concomitentă la mese a maximum 4 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii unei familii.

9.6. Asigurarea folosirii unor grupuri sanitare separate pentru personal şi vizitatori.

9.7. Aplicarea ecranelor de protecţie din plexiglas/sticlă la case şi locurile de preluare a comenzilor.

9.8. Asigurarea condiţiilor pentru respectarea igienei mîinilor, după fiecare client, la prepararea bucatelor - înainte şi după orice contact cu produsele alimentare.

9.9. Igienizarea şi dezinfectarea meselor de deservire după fiecare client.

9.10. Igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor de lucru a personalului, spaţiilor de deservire şi grupurilor sanitare la fiecare 2 ore, cu înregistrarea acestor lucrări într-un registru special, ținut de operator în formă liberă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , restrictie , restaurant

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.