28 aprilie 2021, 19:30 Realitatea moldovenească views 3076
Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului
28 aprilie 2021, 19:30 Realitatea moldovenească views 3076

Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat acum cîteva minute că a semnat decretul de dizolvare a Legislativului, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie.

"Am semnat decretul de dizolvarea a actualului Parlament și am deschis calea pentru cetățeni care vor putea să își aleagă un Legislativ care să îi reprezinte. Puterea e în mîinile poporului și am încredere că cetățenii vor alege calea corecta spre crearea unui stat dezvoltat și democratic. Data alegrilor se stabilește pentru 11 iulie 2021. Trebuie să punem cît mai repede punct haosului și după alegeri vom numi un Guvern responsabil", a opinat Sandu.

Anunțul șefului statului vine la scurt timp după ce Curta Constituțională a calificat drept neconstituțională Hotărîrea Parlamentului privind declararea stării de urgență.

Potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada stării de urgență, de asediu sau de război.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.