16 aprilie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3563
Facturile pentru lumină, pe perioada stării de urgență vor fi compensate de stat
16 aprilie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3563

Facturile pentru lumină, pe perioada stării de urgență vor fi compensate de stat

În cadrul şedinţei plenare de astăzi, deputaţii au aprobat în prima lectură proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice.

Acesta prevede acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență.

Suma compensată va constitui 428 de lei – cîte 214 de lei pe lună. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică, se arată în nota informativă la proiect.

Documentul a fost elaborat în calitate de măsură socială pentru populație în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 1 aprilie – 31 mai 2021.

Mijloacele necesare în acest scop se estimează la 532, 959 milioane lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , factura , stat , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.