16 aprilie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2255
Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale
16 aprilie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2255

Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale

Comisia pentru Situații Excepționale a decis că, pe perioada stării de urgenţă, nu pot fi sechestrate sau urmărite bunurile persoanelor fizice şi ale familiilor.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis scutirea de taxe vamale pentru loturile de vaccin rusesc Sputnik-V, donat Republicii Moldova de către Federaţia Rusă. Per total, urmează a fi scutite de taxe vamale 182 de mii de doze de vaccin. Declaraţiile au fost făcute de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi a comunicat că membrii Comisiei au decis să dubleze perioada examinării petiţiilor, plîngerilor – măsură necesară întrucît funcţionarii publici activează cu prezenţă fizică redusă la birou.

„Am decis suspendarea, pe perioada stării de urgenţă, a dreptului la acordarea premiilor unice, o măsură de ordin economic cu scopul de a economisi banul public", a adăugat prim-ministrul interimar.

Deocamdată, Comisia pentru Situații Excepționale nu a introdus restricţii noi pentru cetăţeni. Se datorează faptului că, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, se atestă o dinamică pozitivă în combaterea pandemiei în Republica Moldova.

„sîntem optimişti în acest sens, dar trebuie să rămînem atenţi la evoluţiile imediat următoare pentru a nu admite din nou o creştere semnificativă a noilor cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19", a spus Aureliu Ciocoi.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
165 locuitori

Vladimirovca este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 102 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 165 de locuitori în anul 2012. Satul Vladimirovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.