16 aprilie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2253
Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale
16 aprilie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2253

Noi decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale

Comisia pentru Situații Excepționale a decis că, pe perioada stării de urgenţă, nu pot fi sechestrate sau urmărite bunurile persoanelor fizice şi ale familiilor.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a decis scutirea de taxe vamale pentru loturile de vaccin rusesc Sputnik-V, donat Republicii Moldova de către Federaţia Rusă. Per total, urmează a fi scutite de taxe vamale 182 de mii de doze de vaccin. Declaraţiile au fost făcute de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei, transmite IPN.

Aureliu Ciocoi a comunicat că membrii Comisiei au decis să dubleze perioada examinării petiţiilor, plîngerilor – măsură necesară întrucît funcţionarii publici activează cu prezenţă fizică redusă la birou.

„Am decis suspendarea, pe perioada stării de urgenţă, a dreptului la acordarea premiilor unice, o măsură de ordin economic cu scopul de a economisi banul public", a adăugat prim-ministrul interimar.

Deocamdată, Comisia pentru Situații Excepționale nu a introdus restricţii noi pentru cetăţeni. Se datorează faptului că, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, se atestă o dinamică pozitivă în combaterea pandemiei în Republica Moldova.

„sîntem optimişti în acest sens, dar trebuie să rămînem atenţi la evoluţiile imediat următoare pentru a nu admite din nou o creştere semnificativă a noilor cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19", a spus Aureliu Ciocoi.

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
318 locuitori

Bezeni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Amplasat pe malul rîului Căinari, Bezeni se află la o distanță de 26 km de orașul Florești și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 318 oameni. Satul Bezeni a fost atestat documentar la 20 august 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.