12 aprilie 2021, 17:15 Realitatea moldovenească views 2607
Poșta Moldovei a pus în circulație o ștampilă dedicată primului cosmonaut Iuri Gagarin
12 aprilie 2021, 17:15 Realitatea moldovenească views 2607

Poșta Moldovei a pus în circulație o ștampilă dedicată primului cosmonaut Iuri Gagarin

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei" în parteneriat cu Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova au pus astăzi în circulație ștampila poștală specială „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu".

Evenimentul a fost desfășurat în cadrul Expoziției Filatelice „MOLDFILEX 2021", transmite MOLDPRES.

Ștampila poștală specială „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu" a fost pusă în circulația poștală în conformitate cu Programul emisiunilor de obliterări speciale pentru anul 2021 și este consacrată celebrării „Zilei mondiale a aviației și cosmonauticii".

Cu aceeaşi ocazie, ÎS „Poşta Moldovei" a emis o carte poştală ilustrată „Iuri Gagarin. Pilot cosmonaut rus. Primul om care a realizat un zbor în spațiu" și a confecționat o marcă poștală personalizată „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu".

„Această temă a fost în atenția întreprinderii timp de mai mulți ani. Astfel, la 12 aprilie 2001, „Poșta Moldovei" a emis o marcă poștală consacrată „Primului cosmonaut al Terrei – Iuri Gagarin", iar la 9 aprilie 2011 a fost pusă în circulație colița „50 de ani de la primele zboruri spațiale cu echipaj uman", a menționat Vitalie Zaharia, director general interimar al ÎS „Poșta Moldovei".

Şeful autorității poștale din ţară şi-a exprimat convingerea că, prin intermediul pieselor filatelice lansate, colecționarii din Republica Moldova vor transmite în mai multe ţări ale lumii mesaje atît despre acest eveniment, cît și despre ţara noastră.

La data de 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a devenit primul om din lume care a ajuns în spațiu, atunci cînd nava "Vostok" a efectuat o rotație completă în jurul Pămîntului, ce a durat o oră și 48 de minute. În cinstea acestui eveniment, 12 aprilie a fost desemnată drept Ziua mondială a aviației şi cosmonauticii.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

posta , Iuri Gagarin , cosmonaut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.