06 iulie 2020, 15:45 Realitatea moldovenească views 4729
Declarație:
06 iulie 2020, 15:45 Realitatea moldovenească views 4729

Declarație: "Aceasta deocamdată nu este o lege privind Moșiile de familie"

Serviciul Federal de înregistrare, cadastru și cartografie de Stat (Росреестр) lucrează asupra programului "Pămîntul e simplu" (”Земля просто”), un program similar cu "Hectarul din Orientul Îndepărtat" (”Дальневосточный гектар”), care va permite de a trecerea terenurilor în proprietate de la distanță, fără proceduri birocratice inutile.

Despre acest lucru a anunțat pe portalul "Orientul tău îndepărtat" (”Твой Дальний Восток”) de șeful Rosreestr Oleg Skufinskii, scrie ecology.md si tass.ru.

"Un astfel de proiect ca "Pămîntul e simplu" va da posibilitatea fiecărui locuitor al țării noastre, fiecărui antreprenor să ia pămînt prin mijloace simple de automatizare fără piedici, fără funcționar, peste tot de unde o poate lua - să-și formeze singur terenul, să apese singur butonul pentru a primi contractul electronic, să-l semneze din partea sa și să primească drepturile înregistrate", a spus Skufinskii.

El a menționat că termenul de obținere a unor astfel de drepturi asupra pămîntului ar trebui să fie de aproximativ două săptămîni pentru ruși.

Programul "Hectarul din Orientul Îndepărtat", care le permite rușilor să primească gratuit și în cel mai scurt timp terenuri de pînă la 1 ha în Orientul Îndepărtat, este valabil din 2016. Începînd cu 28 martie 2019, un hectar în Orientul Îndepărtat pot primi participanții la programul de stat de promovare a relocarea voluntară a compatrioților în Rusia. Potrivit vicepremierului - reprezentant plenipotențiar al Președintelui la DFO, Iurie Trutnev, acesta stimulează crearea a 108 noi localități în Orientul Îndepărtat.

Aceasta nu este deocamdată o lege privind moșiile de familie, potrivit căreia fiecare familie doritoare, primește gratuit pe viață un hectar de teren cu dreptul de a putea fi transmis prin moștenire pentru a fi amenajată drept moșie de familie. Dar acesta este un alt pas. Dar ulciorul, după cum știm, se umple cu cîte o picătură.

 

Sursa: ecology.md

Cuvinte cheie:

Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
528 locuitori

Dobrogea Nouă este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 32 km de orașul Sîngerei și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 528 de oameni. Satul Dobrogea Nouă a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.