14 iunie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 3854
Guvernul a decis extinderea numărului de beneficiari ai Programului de subvenționare a dobînzilor
14 iunie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 3854

Guvernul a decis extinderea numărului de beneficiari ai Programului de subvenționare a dobînzilor

Executivul a aprobat un proiect de lege privind modificarea Programului de subvenționare a dobânzilor, ce prevede extinderea categoriilor de agenți economici care urmează să beneficieze de acest Program. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Finanțelor, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministrul Finanţelor, proiectul de lege urmărește asigurarea accesului mai multor agenți economici cu lichidități în condițiile crizei existente și prevede soluții optime adiționale de susținere. „Ca urmare a necesităţii extinderii ariei de aplicare a măsurilor privind atenuarea efectelor crizei pandemice, precum și pornind de la faptul că activitatea de creditare este desfășurată nu doar de băncile comerciale, dar și de organizațiile de creditare nebancară, proiectul urmărește lărgirea numărului beneficiarilor Programului de subvenționare a dobânzilor, prin includerea întreprinzătorilor creditați de către organizațiile de creditare nebancară", a explicat ministrul Finanţelor.

Obiectivele urmărite prin realizarea modificărilor aferente Programului de subvenționare a dobânzilor sunt lărgirea categoriei agenților economici care urmează să beneficieze de Programul de subvenționare a dobânzilor, precum și majorarea sumei creditului pentru care se subvenționează dobânda.

Totodată, proiectul presupune suplinirea atribuțiilor Serviciului Fiscal de Stat cu funcții de exercitare a verificărilor aferent corectitudinii mărimii subvenției acordate întreprinzătorilor și organizațiilor necomerciale care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare și a corectitudinii mărimii subvenției acordate în cadrul programului de subvenționare a dobânzilor.

Prin prisma proiectului respectiv se urmăresc obiectivele de majorare a accesibilității actorilor de pe piața financiară, precum și a celor din sectorul real al economiei la instrumentele de suport menite să asigure redresarea economică.

Finanțarea programului care constă în acordarea suportului întreprinderilor care contractează credite din sectorul financiar, prin compensarea sumei dobânzii lunare achitate, se va realiza prin prisma Programului de subvenționare a dobânzilor la creditele contractate de agenții economici în perioada 1 mai 2020 – 31 decembrie 2020, prevăzut în Bugetul de stat.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , subvenţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1717
Populația:
711 locuitori

Iarova este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balinţi, Balinții Noi și Iarova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Soroca și la 193 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 711 oameni. Satul Iarova a fost menționat documentar în anul 1717.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.