04 decembrie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 3420
Declarație: Eliberarea înainte de termen a lui Filat este lucrul guvernului Sandu
04 decembrie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 3420

Declarație: Eliberarea înainte de termen a lui Filat este lucrul guvernului Sandu

Eliberarea înainte de termen a fostului prim-ministru al Moldovei, Vlad Filat, din închisoare este lucrul guvernului Maia Sandu.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, menționînd că în ajun, toți oamenii cinstiți au fost șocați de eliberarea din închisoare înainte de termen a lui Vlad Filat, transmite Noi.md.

„Voi spune așa cum este - aceasta se datorează guvernului Maia Sandu! Toți analiștii și politologii au avertizat că Sandu va face totul pentru a-l elibera pe Filat. Așa și s-a întîmplat", a scris Bogdan Țîrdea pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

El a menționat că, pe 12 noiembrie, în ziua demisiei sale, guvernul Sandu a luat în grabă 3 decizii penale:

1) Schimbarea grilei de emisie a Moldtelecom, plasînd posturile sale TV8, Jurnal TV, TVR - printre primele cinci!

2) A demis toți lucrătorii tehnici ai Moldpres, ceea ce echivalează cu lichidarea acestei agenții strategice de stat!

3) A cerut eliberarea înainte de termen a lui Vlad Filat, fostul șef de partid al Maiei Sandu!

„Cum s-a întîmplat asta? Foarte simplu.

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a numit-o pe Liuba Jignea Suveica în funcția de șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor. Acest lucru a fost făcut cu încălcarea legii. Dna Suveică l-a convins pe subalternul său, Andrei Sărăcuță, directorul interimar al penitenciarului nr. 13 - să scrie o adresare în instanță cu privire la eliberarea înainte de termen a lui Vlad Filat! Documentul este atașat. Acolo este totul - semnături, ștampile, date.

Procesul de judecată a fost condus de judecătorul Victor Ratoi, finul judecătorului de la Curtea de Apel, Ion Țurcanu!

Veți fi surprinși, dar acest Țurcanu este cel mai apropiat prieten al președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, care a primit funcția datorită guvernului Maia Sandu!

Ticăloșia constă în faptul că această hotărîre judecătorească nu poate fi anulată, deoarece a fost luată în baza unei solicitări din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor! Mai simplu spus, nu este cine să atace cererea!

Acum înțelegeți în ce constă esența „reformei justiției" lui Sandu?

Este simplu: în cuvinte, combate corupția și schemele, în practică - le acoperă!

În cuvinte este împotriva oligarhilor, dar în practică - îi servește.

P.S. Totul este logic: mai întîi, „victimizarea" lui Filat la TV-8, apoi candidații numiți de Sandu din instituțiile penitenciare merg în instanță, apoi judecătorii ei îl eliberează! Mai devreme, așa a fost eliberat și I. Șoltoianu...", a subliniat parlamentarul PSRM.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Filat , Maia Sandu , eliberare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
2499 locuitori

Scorţeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Scorţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 45 km de oraşul Teleneşti şi la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2499 de oameni. Satul Scorțeni a fost menționat documentar în anul 1635.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.