21 noiembrie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3060
Concursul pentru funcția de procuror general: La schimbarea locului termenilor, suma nu se schimbă
21 noiembrie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 3060

Concursul pentru funcția de procuror general: La schimbarea locului termenilor, suma nu se schimbă

Printre primele acțiuni ale ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, a fost recunoașterea rezultatelor concursului de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general, care a avut loc la sfîrșitul lunii octombrie și anulat ulterior de guvernul Maia Sandu, făcînd referire la circumstanțe neprevăzute cum ar fi implicarea factorului politic.

Cu toate acestea, cum s-a dovedit, concursul a fost anulat doar la nivel de cuvinte, de jure, rezultatele sale rămînînd valabile. Îndeplinindu-și atribuțiile de serviciu, noul șef al Ministerului Justiției a transmis imediat dosarele celor patru candidați Consiliului Suprem al Procurorilor (CSP), care urmează să numească finalistul și să-l prezinte președintelui Igor Dodon pentru a fi numit în înalta funcție. Se așteaptă ca numele cîștigătorului cursei pentru fotoliul de procuror general să fie anunțat în decurs de 10 zile - cel puțin, potrivit legislației, o astfel de perioadă are la dispoziție CSP pentru îndeplinirea tuturor formalităților.

Lista scurtă include anchetatorul principal al Centrului Național Anticorupție, fostul șef al Serviciului Vamal și fostul procuror la procuratura din Basarabeasca, Oleg Crîșmaru, avocatul și șeful Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, șeful secției Tehnologii Informaționale și combaterea crimelor cibernetice din cadrul Procuraturii Generale, Veaceslav Soltan, precum și fostul procuror al Găgăuziei, fost procuror general adjunct în perioada 2009-2014, deputat al PDM, Alexandru Stoianoglo.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concurs , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.