22 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 2840
Lista laureaţilor Premiului Naţional 2019
22 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 2840

Lista laureaţilor Premiului Naţional 2019

Lista laureaţilor ediţiei 2019 a concursului Premiul Naţional a fost aprobată de Cabinetul de miniştri.

Laureaţii sunt: pictorul Alexei Sainciuc, violonista Alexandra Conunova, actorul Gheorghe Urschi, dramaturgul Valentin Butnaru, scriitoarea Tatiana Ţîbuleac, sculptorul Iurii Canaşin şi cercetătorii Galina Lupaşcu, Nadejda Mihnea, Larisa Andronic si Svetlana Smerea, relatează Mesager.

Premiul Naţional, în valoare de 100 mii de lei, se acordă cetăţenilor Republicii Moldova pentru realizări remarcabile care au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au contribuit la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Premiul National , 2019

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.