17 august 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 3889
Șeful statului, îndemnat să nu promulge modificările la Legea privind deșeurile
17 august 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 3889

Șeful statului, îndemnat să nu promulge modificările la Legea privind deșeurile

Președinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, deputata fracțiunii Partidului Democrat Violeta Ivanov a venit cu o reacție dură la modificările efectuate de către Parlament la legea privind deșeurile.

Deputata i-a cerut președintelui Igor Dodon să nu promulge legea și a spus că aceasta trebuie întoarsă în ședința Comisei pentru a fi dezbătută.

„Vreau să-l rog pe președintele țării ca inițiativa dată să nu fie promulgată. Mai multe organizații non-guvernamentale au venit cu reacții foarte dure la inițiativa Parlamentului. Solicit ca această inițiativă să fie întoarsă în ședința Comisei pentru ca cetățenii și academicienii să se poată expună", a declarat deputata.

Modificările efectuate la Legea privind deșeurile prevăd ca arderea acestora pe teritoriul Republicii Moldova să fie făcută în condiții strict controlate.

În prezent arderea deșeurilor de orice proveniență este interzisă, cu excepția deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

lege , deşeuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.