18 septembrie 2012, 12:30 Realitatea moldovenească views 7444
18 septembrie 2012, 12:30 Realitatea moldovenească views 7444

Păreri împărţite între analişti privind marşul unioniştilor, organizat ieri la Chişinău

Păreri împărţite între analişti privind marşul unioniştilor, organizat ieri la Chișinău. În timp ce unii analişti politici susţin că acesta a suferit un eşec total, alţii sînt de părere că conceptul unirii a devenit un element al agendei politice în Moldova şi că acest lucru trebuie să fie conştientizat, înţeles şi analizat, relatează tv7.md.

Un marş al unioniştilor, similar cu cel de ieri va avea loc şi la Bucureşti, pe data de 21 octombrie, susţin organizatorii. Aceştia spun că obiectivul marşului va fi de a sensibiliza opinia publică din România referitor la necesitatea unirii.

Cît priveşte declaraţia premierului Vlad Filat în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, potrivit căruia, aceste acţiuni au drept obiectiv de a distabiliza situaţia şi a influenţa parcursul european al ţării, analiştii politici îi dau dreptate.

Referindu-se la cerinţele unioniştilor din memorandumul semnat ieri, ce ţine ce iniţierea procedurilor de modificare a Constituţiei, şi anume la capitolul modificarea limbii de stat în Limba Română, scoaterea partidului Comuniştilor în afara legii, analiştii spun că nu sînt cerinţe prea dure, alta e în ce măsură ele pot fi realizabile.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
627 locuitori

Grebleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grebleşti și Mărtineşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 627 de oameni. Satul Greblești a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.