19 iulie 2019, 16:35 Realitatea moldovenească views 2737
Noi reglementări pe piața asigurărilor din Moldova, aprobate de Parlament
19 iulie 2019, 16:35 Realitatea moldovenească views 2737

Noi reglementări pe piața asigurărilor din Moldova, aprobate de Parlament

Parlamentul a aprobat modificări legislative menite să creeze condiții de concurență egală între participanții profesioniști la piața asigurărilor, informează Noi.md.

Proiectul a fost votat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi.

Modificările legislative urmează să contribuie la consolidarea treptată a capacităților financiare ale agenților și brokerilor de asigurare și reasigurare. Proiectul prelungește termenul de consolidare financiară prin majorarea capitalului social al acestor entități pentru o perioadă de cel puțin 6 luni.

De asemenea, au fost abrogate normele introduse în 2018, care reglementează excluderea din circuitul vînzării produselor de răspundere civilă auto (RCA) și "Carte Verde" a intermediarilor în asigurări. Au fost excluse și prevederile care stipulau menținerea capitalului social în mijloace bănești libere de obligații pe un cont bancar de depozit.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , asigurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1975
Populația:
106 locuitori

Tudoreşti este un sat din cadrul comunei Bucuria, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Tudorești a fost înființat în anul 1975.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.