31 mai 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 20831
Ploile de ieri au înecat cîteva localităţi (Video)
31 mai 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 20831

Ploile de ieri au înecat cîteva localităţi (Video)

În urma precipitaţiilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării pe 30 mai, au fost afectate mai multe gospodării particulare din ţară.

Ploaia a afectat circa 15 km de drum local din oraşul Ialoveni şi a inundat 15 subsoluri şi alte cinci beciuri din acelaşi oraş. La Şoldăneşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru pomparea apei din trei gospodării, iar în localitatea Roşu din raionul Cahul, salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din două subsoluri.

Intervenţia angajaţilor IGSU a fost necesară şi în raioanele Sîngerei, Căuşeni şi Ungheni, unde apa a pătruns în mai multe beciuri şi subsoluri. La Chişinău pompierii au lucrat pentru pomparea apei în subsolurile mai multor blocuri de locuit de pe strada Drumul Viilor, dar şi strada Sfîntul Nicolae din orăşelul Codru.

La moment în teren activează comisiile pentru situaţii excepţionale, pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ploi , localitati , inundatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.