24 mai 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 21137
Cînd ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate în Moldova
24 mai 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 21137

Cînd ar putea avea loc alegeri parlamentare anticipate în Moldova

Potrivit lui Igor Dodon, în caz de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate, acestea ar avea loc, cel mai probabil, în perioada 19 octombrie-17 noiembrie.

„În septembrie nu cred. Cine face campanie electorală în iulie, august? Ideal ar fi la sfîrșitul lunii octombrie, începutul lui noiembrie", a declarat șeful statului, scrie Agora.

Liderul neformal al PSRM consideră că, pe lîngă toate minusurile alegerilor anticipate, un scrutin de acest fel ar avea un singur plus: că partidele va fi mai deschise să facă coaliții, și societatea va tolera orice Guvern. „Măcar faceți cu cine doriți, numai nu ne duceți iar la anticipate", a spus Dodon.

Acesta s-a referit și la soarta alegerilor locale, în situația în care nu există o majoritate parlamentară care să stabilească data alegerilor locale ordinare.

„Vreau ca alegerile locale să aibă loc cel tîrziu toamna. Dar atîta timp cît nu există Parlament funcțional, cel mai probabil că locale nu vor fi. Eu voi merge la Curtea Constituțională după 9 iunie, cînd va fi clar dacă avem sau nu anticipate. Dacă nu avem majoritate parlamentară, atunci evident că avem o incertitudine. Și atunci președintele ar trebui să se adreseze Curții Constituționale să vedem ce facem în această situație. Sau Curtea spune că în lipsa Parlamentului deleagă aceste atribuții președintelui, sau Guvernului, sau oferă o altă decizie", a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra" de la postul N4.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

alegeri , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2277 locuitori

Săiţi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Săiţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Căușeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2277 de oameni. Satul Săiți a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.