15 decembrie 2018, 11:10 Realitatea moldovenească views 13323
Dodon comentează acuzațiile lui Filip în legătură cu amnistia migranților
15 decembrie 2018, 11:10 Realitatea moldovenească views 13323

Dodon comentează acuzațiile lui Filip în legătură cu amnistia migranților

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a comentat vineri declarația premierului Pavel Filip, care a criticat decizia de amnistiere a migranților moldoveni în Rusia.

Premierul moldovean Pavel Filip a spus anterior că decizia Federației Ruse privind amnistia migranților moldoveni ar putea fi considerată intervenția Rusiei în campania electorală din Republica Moldova.

"Standarde duble: cînd România a plătit cheltuielile studenților români acum doi ani pentru a putea veni în Moldova și pentru a participa la alegerile prezidențiale, totul a fost bine, astfel încît oamenii să poată veni și să voteze. Iar acum, cînd guvernul deschide doar opt secții de votare în Federația Rusă pentru 600 de mii de cetățeni, noi creăm condiții pentru ca oamenii să vină și să voteze ", a spus Dodon pe NTV Moldova.

El a subliniat că decizia privind amnistia migrației este "un gest de bunăvoință din partea conducerii rusești".

În urma acordurilor dintre liderii Moldovei și Rusiei, Igor Dodon și Vladimir Putin, Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a anunțat la 3 decembrie "amnistierea migrației" moldovenilor care au încălcat termenii de ședere în Rusia. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, amnistia va fi valabilă între 1 ianuarie și 24 februarie 2019.

Sursa: ria.ru

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Pavel Filip , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
85 locuitori

Pobeda este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 85 de oameni. Satul Pobeda a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.