14 decembrie 2018, 10:55 Realitatea moldovenească views 12384
Popovici: Imaginea USMF a fost afectată de știri false (Video)
14 decembrie 2018, 10:55 Realitatea moldovenească views 12384

Popovici: Imaginea USMF a fost afectată de știri false (Video)

Imaginea Universității de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" din Republica Moldova a avut de suferit în urma știrilor false în care a fost învinuită pe nedrept că ar fi eliberad diplome false unor medici din Israel.

"Din start vreau să menționez că USMF este una din cele mai prestigioase instituții de învățămînt superior din țara noastră, este o instituție care se bucură de popularitate și prestigiu atît în țară, cît și în străinătate. Calitatea studiilor din cadrul acestei univertități sînt recunoscute nu doar în Europa, dar și în Asia și chiar SUA. Vreau să menționez din start că aceste așa numite știri false despre implicarea USMF în scandalul cu diplomele false din Israel este o știre cu rea intenție. Univestitatea din Chișinău nu are nici o legătură cu aceste scandaluri care au fost reflectate în presă", a declarat pentru Noi.md, consilierul prezidențial Corneliu Popovici.

Totodată acesta a menționat că este regretabil faptul că unii foști demnitari de stat și actuali demnitari de stat, probabil, în goană după anumite dividende de ordin politic au făcut unele declarații negîndite, de rea intenție care cu siguranță au afectat imaginea universității și cu siguranță au afectat imaginea personalului acestei instituții și într-un final imaginea Republicii Moldova.

"Vreau să spun că acești demnitari de stat, precum și reprezentanții mass-media trebuie să fie mult mai atenți în afirmațiile pe care le fac deoarece astfel se face o defavoare întregii țări. Universitatea de medicină pe parcursul celor aproape 75 de ani de la formare a devenit practic o parte patrimoniului și respectiv sîntem obligați să susținem această instituție și să contribuim la consolidarea ei", a mai adăugat Popovici.

Reamintim că o reacție pe marginea știrilor false apărute în presă a oferit și Olga Cernetchi, prorector al USMF, care a declarat că universitatea nu are nici o legătură cu scandalul diplomelor false din Israel.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1801
Populația:
471 locuitori

Curătura este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti. Satul Curătura este situat la o distanță de 15 km de orașul Șoldănești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 471 de oameni. Prima atestare a satului Curătura datează din anul 1801.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.