18 octombrie 2018, 17:10 Realitatea moldovenească views 11937
Tinerii moldoveni au mers pe urmele lui Ștefan cel Mare (Foto)
18 octombrie 2018, 17:10 Realitatea moldovenească views 11937

Tinerii moldoveni au mers pe urmele lui Ștefan cel Mare (Foto)

Sîmbătă, 13 octombrie 2018, a avut loc excursia pentru tinerii din Republica Moldova la mănăstirea Putna și Cetatea Suceava – cetatea de scaun a Moldovei, eveniment ce face parte din programul de acțiuni consacrat Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Astfel, peste 50 de tineri din mai multe localități din țară, au avut ocazia să viziteze în dimineața de 13 octombrie Mănăstirea Putna. Acest loc are o semnificație deosebită pentru Moldova încît acolo este înmormîntat marele domnitor Ștefan cel Mare, cel care a făurit Moldova și a dus faima țării departe peste hotarele ei.

De asemenea, tinerii au avut parte și de o excursie la Muzeul Mănăstirii Putna unde au avut ocazia să cunoască mai îndeaproape mai multe obiecte, relicvii și vistigii din viața lui Ștefan cel Mare.

În a doua parte a zilei, tinerii din Moldova au vizitat Cetatea Suceava – fosta capitală a Moldovei, unde a domnit Ștefan cel Mare. Astfel, tinerilor li s-a povestit despre istoria cetății, evoluția sistemului de apărare dar și rolul lui Ștefan cel mare în consolidarea acestui edificiu de importanță strategică militară deosebită pentru acele timpuri.

Evenimentul s-a desfășurat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Stefan cel Mare , moldovenii , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.