17 octombrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 9138
Detalii noi despre cei șapte profesori turci expulzați din Moldova
17 octombrie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 9138

Detalii noi despre cei șapte profesori turci expulzați din Moldova

Aproape toate familiile cetățenilor turci expulzați au părăsit Republica Moldova. Potrivit directorului adjunct al liceului Orizont din Durlești, 2 din cei 7 cetățeni turci expulzați urmează să-și primească sențințele în noiembrie, iar despre ceilalți nu deține informații.

Totodată, familiile a cinci turci trimiși forțat în țara lor de origine, au părăsit Republica Moldova, refugiindu-se în Statele Unite, Olanda sau Romînia.

Pentru a clarifica situația în legătură cu expulzarea celor șapte profesori, Centrul de Politici și Reforme a cerut răspunsuri la mai multe întrebări despre cum au fost extrădați turcii, dar și despre personalul care i-a însoțit la traversarea frontierei de stat. Experții au vrut să afle și în baza căror acte de identitate aceste persoane au părăsit teritoriul Republicii Moldova.

În răspunsul care le-a fost expediat de către Poliția de Frontieră, semnat de către șeful adjunct Veaceslav Garștea, instituția a refuzat să prezinte informația invocînd, pe cîteva pagini, protecția datelor cu caracter personal.

„În aceste condiții, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră nu a identificat temeiul legal pentru difuzarea prin transmitere în adresa Centrului de Politici și Reforme a datelor cu caracter personal ce vizează persoanele indicate în cererea de acces la informații", se precizează în încheierea răspunsului Poliției de Frontieră.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Turcia , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
2472 locuitori

Balasineşti este un sat şi comună din raionul Briceni. Satul este situat pe valea rîului Vilia, la 15 km de staţia calea ferată Lipcani, la 18 km sud-vest de oraşul Briceni, la 38 km de oraşul Edineţ şi la 235 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2472 de oameni. Prima atestare documentară a satului Balasineşti din ţinutul Hotin datează din octombrie 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.