25 decembrie 2015, 10:15 Realitatea moldovenească views 5982
Sfaturi de la pompieri pentru un Crăciun fără incendii şi accidentări
25 decembrie 2015, 10:15 Realitatea moldovenească views 5982

Sfaturi de la pompieri pentru un Crăciun fără incendii şi accidentări

Pompierii vin cu recomandări în ajun de sărbători, atenţionând populaţia să manifeste prudenţă la decorarea pomului de Crăciun şi a locuinţelor pentru a evita incendiile şi eventuale accidentări.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru IPN că se recomandă ca bradul să fie amplasat într-o încăpere separată, răcoroasă. În niciun caz pomul nu trebuie pus pe covor sau pe podeaua de lemn, ci doar pe un suport ignifug, cât mai departe de draperii, sobă, calorifer sau alte obiecte care se încălzesc. La decorarea pomului de Crăciun nu trebuie folosite lumânări, instalaţii de lumini artizanale sau defecte şi alte articole care ar putea genera incendii. Înainte de a fi puse pe brad, instalaţiile de lumini trebuie verificate.

O atenţie sporită trebuie acordată şi produselor de pirotehnie pentru că acestea prezintă un pericol sporit de incendiu, care poate fi evitat dacă se respectă riguros instrucţiunile. Focurile de artificii trebuie procurate doar din magazinele specializate.

Oamenii sunt îndemnaţi să fie prudenţi şi atunci când decid de sărbători să plece de acasă, să se asigure că focul în sobă este stins, iar toate aparatele electrice sunt scoase din priză. Copiii nu trebuie lăsaţi fără supraveghere.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

sfat , pompieri , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
893 locuitori

Ţepilova este un sat din cadrul comunei Ocolina, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 893 de oameni. Satul Țepilova a fost menționat documentar în anul 1589.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.