25 noiembrie 2014, 15:40 Realitatea moldovenească views 7838
Bildt: Într-o săptămînă va avea loc cel mai important scrutin în R.Moldova
Foto: unimedia.info
25 noiembrie 2014, 15:40 Realitatea moldovenească views 7838

Bildt: Într-o săptămînă va avea loc cel mai important scrutin în R.Moldova

„Peste o săptămînă va avea loc cel mai important scrutin în Republica Moldova. Orientarea sa pro-europeană este atacată de Moscova", a scris fostul ministru suedez al Afacerilor Externe, Carl Bildt pe contul său Twitter, transmite UNIMEDIA.

Tweetul lui Carl Bildt este însoțit de un link care duce la o analiză a situației preelectorale în Republica Moldova, realizată de Centrul de Studii Europene (Ośrodek Studiów Wschodnich).

Potrivit experților polonezi, „sondajele de opinie disponibile indică un avantaj ușor în favoarea forțelor pro-europene asupra partidelor care optează pentru apropierea de Rusia".

„Alegerile au loc într-o situație economică relativ stabilă, totuși, pe fondul creșterii fricii (la peste 70% din populație) de o posibilă intervenție militară rusă", se spune în studiu.

Potrivit acestuia, „există un risc că situația din Republica Moldova va fi destabilizată imediat după alegerile parlamentare. În cazul în care forțele pro-ruse vor pierde, ne putem aștepta la contestarea rezultatelor alegerilor (mai ales în cazul unei diferențe mici de voturi), precum și la proteste de masă, atît în Chișinău cît și în Găgăuzia și Bălți".

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Moldova , alegeri , Suedia , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.