Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
26 octombrie 2022, 09:30 Diaspora moldovenească views 1906
O nouă asociație a moldovenilor din Rusia și-a început activitatea la Iaroslavl
26 octombrie 2022, 09:30 Diaspora moldovenească views 1906

O nouă asociație a moldovenilor din Rusia și-a început activitatea la Iaroslavl

Moldovenii din regiunea Iaroslavl și-au creat o asociație diasporală proprie – „Moldovenii Iaroslaviei” (Молдоване Ярославии).

Despre acest lucru a anunțat Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, menționînd că, la evenimentul de inaugurare „Hora pe Volga” au participat reprezentanții mai multor organizații diasporale moldovene din Rusia, oficiali locali, dar și ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darii.

Oficialii prezenți au salutat crearea asociației diasporale, chemînd la o participare activă a comunității moldovene în diverse activități și au promis să acorde toată susținerea necesară în activitate.

De asemenea, în cadrul evenimentului au evoluat mai mulți artiști ai diasporei din Rusia.

În prezent, organizația „Moldovenii Iaroslaviei” numără în jur de 100 de membrii și susținători. Liderul acesteia, Elena Horozova, este originară din Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
114 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Alava, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Lazo a fost atestat în 1830 cu denumirea Iacobstal.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.