Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
11 mai 2022, 13:30 Diaspora moldovenească views 4718
Migranții moldoveni vor putea perfecta semnătura electronică prin consulate
Foto: shutterstock.com
11 mai 2022, 13:30 Diaspora moldovenească views 4718

Migranții moldoveni vor putea perfecta semnătura electronică prin consulate

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) au semnat un acord ce va facilita perfectarea semnăturii electronice pentru cetățenii moldoveni din diasporă, prin intermediul misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale țării noastre, informează Noi.md.

Acordul prevede prestarea în străinătate de către STISC a serviciilor de certificare a cheilor publice (semnătura electronică) și anume: eliberarea/revocarea certificatelor cheilor publice, suspendarea/restabilirea valabilității certificatelor cheilor publice prin intermediul misiunilor diplomatice ale R.Moldova.

„Modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare prestate diasporei reprezintă o prioritate-cheie a ministerului de externe. Oferirea în premieră prin intermediul serviciului diplomatic a posibilității perfectării semnăturii electronice va oferi un prilej conaționalilor noștri din exterior să relaționeze mai facil cu instituțiile de stat din țară”. – a declarat secretarul general interimar al MAEIE Sergiu Odainic.

Totodată, în contextul semnării documentului, directorul STISC, Gheorghe Pantaz, a subliniat că:

„Astfel simplificăm accesul la serviciile publice electronice și depășim barierele de interacțiune dintre cetățean și stat, oferim confort utilizatorilor și facilităm beneficierea de servicii publice electronice calitative la distanță/on-line. De asemenea, prin această acțiune Republica Moldova se aliniază recomandărilor și standardelor țărilor europene”.


 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.