Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
11 iulie 2021, 09:30 Diaspora moldovenească views 3811
Primii moldoveni care au votat în străinătate
11 iulie 2021, 09:30 Diaspora moldovenească views 3811

Primii moldoveni care au votat în străinătate

Prima secție de votare pentru diaspora moldovenească a fost deschisă la ora 07:00 (ora 01:00 Chișinău), în Japonia. Astfel, moldovenii din Japonia pot merge pentru a vota la Tokio și Beijing.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Liudmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama.

"Pentru a participa la votare în cadrul secției constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soții Guțu au călătorit 400 de km, timp de 5 ore cu mașina.

Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri moldovene în Japonia, iar Liudmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.

Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copii și au declarat că „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri.

Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează", se arată într-un comunicat MAEIE.

Reamintim că toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele 7:00 - 21:00 (ora locală din fiecare stat).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.